TurvaTaito.fi palautetta

TurvaTaito.fi palautetta

Alla otteita asiakaspalautteista mm. suojelutyö, toimistotyön, autolijoiden sekä oppilaitoskoulutuksien jälkeen.

Olin kuvitellut että ahtaissa tiloissa on hyökkäyksen tapahtuessa todella huonossa asemassa, nyt tiedän ettei asia ole niin. Yllättävän monta asiaa pystyy silti tekemään. Kiitos!


Työtehtävissämme väkivallattomuus ja huomaamattomuus, kuitenkin sen tulee olla tehokkasta. Tämä kurssi oli juuri sitä mitä tarvitsimme!


”Itselläni ei ole minkäänlaista aiempaa kokemusta tai tieto-taitoa itsepuolustuksesta. Olen luullut osaavani hengittää, mutta opin jotain uutta asiasta kurssin aikana. Opettajalle plussaa opetustyylistä sekä hauskasta tavasta käyttää omaa auktoriteettia.”


”Mielestäni tämä kurssi oli tosi antoisa, ja uskon että olen saanut hyvät eväät tulevaa ammattiani varten.”


”Kurssin sisältö opetti minulle, kuinka on mahdollista toimia, jos joudun uhatuksi. Opin kuinka tärkeä merkitys on oman kehon hallinnalla (rentous) sekä hengityksellä. Sain paljon uusia vinkkejä, joita voin käyttää. Mielestäni se, että ei tarvitse käyttää voimaa kumoaa omat ajatukseni tilanteiden selvittämisestä. Kurssin sisältö painoittui pieniin, mutta tärkeisiin asioihin, joihin itse voin vaikuttaa. Hyvää oli myös se, että opin ettei tasapainoni säilyttäminen olekaan niin itsestään selvyys, vaan se asia pitää myös oivaltaa ja harjoitella rentoutumaan. Tykkäsin kovasti kurssista ja kuinka se toteutui. Huumoria oli kivasti mukana, mutta silti pysyttiin asiassa.”


”Opettaja osaa ”ottaa yleisönsä” ja tuoda tiedon niin lähelle, että sen pystyy omaksumaan lyhyelläkin kurssilla. Tärkein anti on mielestäni ollut tieto oman mielen hallinnan ja rentoutumisharjoitteiden merkitys vastustajan psyykelle ja sen myötä fyysiselle toiminalle.”


”Hyvää on myös se, että toiminta ei ole perustu väkivaltaisuuteen, vaikka vastustaja olisikin väkivaltainen. Hyvää oli myös se, että kouluttajana on alan ammattilainen eikä kukaan koulun opettajista.”


”Asia oli ihan uutta ja outoa. En koskaan ole moisten asioiden kanssa ollut tekemisissä, kiinnostus heräsi. Ehkä sain myös vähän itsevarmuutta lisää. Pelkoa väkivaltatilanteisiin vähennettyä. Se rentous, jes. Helpot liikkeet jää parhaiten mieleen. ”


”Kurssi oli hyödyllinen minulle. Päälimmäisenä jäin mieleen se, että pitää hallita oma keho, hengityksen ja rentouden merkitys väkivaltatilanteessa.Itse ei tarvitse käyttää voimaa kun osaa hallita muulla tavalla tilanteen.”


”Itsepuolustus taidot asiakastyössä on tärkeää tietoa. Tällä kurssilla tuli hyvin opituksi perustaidot. Miten pääsen irti ”ahdistelijan” kynsistä. Opetus laadukasta, huomaa ammattitaidon. Tämän lyhyenkin koulutuksen aikana tuli opituksi, ettei minusta pidä kukaan väkisin kiinni, kun en itse halua. Erittäin tärkeitä oppeja!”

Jarno Nieminen

Muistot ja kokemukset ovat kultaakin arvokkaampia, ja siksi haluan matkustaa sekä nähdä maailmaa mahdollisimman paljon. Pyrin tekemään kerran vuodessa yhden lyhyemmän kaupunkiloma matkan ja kerran kaukoloman lämpimään. Talvella haluan pois kylmästä Suomesta edes hetkeksi. Blogin avulla haluan kertoa teille reissuistani, herättää lukijoiden matkakuumeen ja saada aikaan keskustelua matkustelusta. Tervetuloa blogiini!

Kommentointi on suljettu.